Premium Kwaliteit

Premium condooms

My.Size condooms zijn premium kwaliteit condooms, het is een internationaal geregistreerd merk van R&S Consumer Goods GmbH, Munich, Duitsland.

Kwaliteit is altijd de meest kritische factor geweest sinds R&S startte met fabrikage van condooms in 1997. R&S heeft begrepen dat het zonder ultieme kwaliteit het niet in staat zou zijn de bedrijfsdoelen te behalen. Daarom worden aan alle delen van het fabrikageproces extra aandacht geschonken om ervoor te zorgen dat de kwaliteit nooit in het gedrang komt. De strenge interne kwaliteitscontrole betekent dat de productiemethoden en -systemen de industrienorm overschrijden: EN ISO 4074.

 

Certificeringen MY.SIZE condooms

My.Size condooms zijn CE 0197 gemarkeerd conform de EU Medical Devices Directive 93/42 ECC als garantie voor prestaties en betrouwbaarheid. En, zoals te verwachten is van een fabrikant van producten van compromisloze kwaliteit, voldoen alle productie- en beheerssystemen volledig aan ISO 13485 voor medische hulpmiddelen. De systemen van MySize worden jaarlijks gecontroleerd door TÜV Rheinland LGA products GmbH.

Vegan condooms
Er worden geen dierlijke producten gebruikt bij de productie en vervaardiging van MY.SIZE-condooms.

Ingrediënten MY.SIZE condooms

Voor My.Size condooms gebruikt men alleen eerste klasse, puur, natuurlijk latex rubber, zorgvuldig geselecteerd door een technische staf. Alle My.Size condooms zijn vervaardigd van de unieke hoogwaardige latexcompound, terwijl het glijmiddel een soepele formule heeft voor meer genot.
 
Simpel gezegd zijn MY.SIZE condooms gemaakt van rubber. Om precies te zijn is het een elastisch en relatief duurzaam, zacht rubber, ook wel elastomeer genoemd. Het wordt gemaakt van natuurrubberlatex door vulkanisatie met een kleine hoeveelheid zwavel.
Natuurlijk rubber is het bestanddeel van latex, ook wel melksap genoemd, een witachtige vloeistof die uit de rubberboom wordt gewonnen. Latex is dus een puur natuurproduct en bestaat naast rubber voornamelijk uit water en in mindere mate uit harsen, eiwitten en mineralen.
 
Voor de productie van MY.SIZE condooms gebruiken we alleen eersteklas en voor MY.SIZE PRO vooral zuiver natuurrubber VYTEX latex.
VYTEX-latex is zeer zuiver en meerdere malen gewassen:
Vergeleken met conventionele latex bevat VYTEX ruim 90% minder latexproteïnen.
De kans op allergene overgevoeligheid wordt hierdoor vele malen kleiner!
 
Voor het vulkanisatieproces en de uiteindelijke samenstelling worden ingrediënten toegevoegd die zonder uitzondering worden ingekocht bij gerenommeerde en zorgvuldig geselecteerde leveranciers. Deze kleine hoeveelheden additieven maken onze condooms bijzonder elastisch, scheurvast, licht en zacht.
 
De volledige lijst van de ingrediënten van ons latexmengsel:
  • Cis-1,4-polyisopreen (natuurrubberlatex)
  • Tamol (emulgator)
  • Zink diëthithiocarbamaat (versneller)
  • Di-tert-butyl-4-methylfenol (antiverouderingsmiddel)
  • Zinkdibutyldithiocarbamaat (versneller)
  • Zinkoxide (vulkanisatie-activator)
  • Zwavel (vulkaniseermiddel)
  • Kaliumhydroxide (zeep)
  • Vetalcohol (zeep)
  • Kaliumoleaat (zeep)
Als glijmiddel gebruiken we pure siliconenolie, ook bekend als dimethicone.
Het is kleurloos, transparant, niet giftig en chemisch inert. De viscositeit is 350 centistokes en in deze vorm wordt het uitdrukkelijk aanbevolen als glijmiddel voor condooms van natuurlijk rubber.